K obsahu stránky

Na skladě
F
Spolehlivý, čistý zvuk
Fillous 19.04.2024
Za danou cenu dostanete kvalitní zvuk ve velmi pěkně zpracovaném a pevném šasí. V podstatě není co vytknout. Pokud hledáte spolehlivý mikrofon s dobrým zvukem, zapomeňte na SM58 a berte AKG D5. Neuděláte chybu. Akorát ty originální držáky by mohly být lepší. Ten přibalený ve mně nebudí zrovna velkou důvěru.

z
Velmi silna konkurencia SM58, e835
zvukarKK 04.06.2025
Mikrofón má fakt veľmi dobrý zvuk. Oproti SM58 má výrazne čistejší prejav, čo niekomu nemusí vyhovovať, ale pre mňa je to oveľa lepšie ako SM58. 58 má vyrovnanejšiu krivku, ale pre ľudský hlas je toto za mňa lepšie. Určite sa dá taký zvuk dostať aj z 58, ale tu to je v základe a keď to pripojíte do aktívnej bedne, kde nie je možnosť EQ, tak to funguje skvele. Dá sa použiť aj na ozvučenie nejakej gitary, ale tu by som ho použil v krajnom prípade. Zvuk pre gitaru, alebo husle nie je skrátka taký ako by človek chcel. Veľmi dobrý je v potlačení zvukov pri manipulácii v ruke, ale myslím že vstavaný popfilter (na potlačenie B a P) je slušný, ale e935, alebo SM58 sú na tom trošičku lepšie. Ak to mám zhrnúť, tak na to, na čo je ten mikrofón navrhnutý, funguje výborne. Na spev lepší ako SM58 a navyše o 20€ lacnejší. Niekto písal že klip na stojan nebudí veľkú dôveru, ale myslím, že je dobrý. Udrží mikrofón aj pri fakt veľkom pohybe. Uvidíme ako dlho vydrží. Ak by som si mal znovu vybrať medzi D5, SM58 a e835, určite by som si znovu vybral D5. SM58 je taká, že na všetko je dobrá, ale na nič výborná. e835 má podľa mňa až príliš "ostrý" zvuk, kvôli silnému boostu v oblasti stredov. Tá D5 mi príde v tejto cene na spev proste to najlepšie. Môj top mikrofón na spev po e935 :)

p
Výborný mikrofon
pavlozs 29.01.2020
Výborný mikrofon za skvělé peníze. V našem kapelním testu sedl lépe než SM58.