Twój asystent sprzedaży
+49-9546-9223-648
Adres
Thomann GmbH
Hans-Thomann-Straße 1
D-96138 Burgebrach, Germany
Godziny otwarcia
Sklep otwarty
  • Sobota 9:30–16:00
  • Poniedziałek 9:30–18:30
  • Wtorek 9:30–18:30
  • Środa 9:30–18:30
  • Czwartek 9:30–18:30
  • Piątek 9:30–18:30
Dane firmy
  • Założenie
  • Styczeń 1954
  • Struktura firmy
  • GmbH
  • Prezes
  • Hans Thomann
  • NIP
  • DE 257375233

Oświadczenie o ochronie danych osobowych

Niniejsze wytyczne w sprawie ochrony danych osobowych opisują, w jaki sposób spółka Thomann GmbH (zwana tutaj „Musikhaus Thomann”) przetwarza dane, które podają Państwo podczas korzystania z naszych stron internetowych, a także chroni je zgodnie z Ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO) oraz odnośnymi niemieckimi przepisami o ochronie danych osobowych, w szczególności federalną ustawą o ochronie danych osobowych (BDSG).

Bezpieczeństwo danych osobowych, takich jak nazwisko, adres, numer telefonu czy e-mail to dla nas poważna i istotna sprawa. Dlatego prowadzimy naszą aktywność internetową zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych. W dalszej części można się dowiedzieć, jakie informacje są przez nas przetwarzane.

Dane osobowe/ sposoby wykorzystania

Zasadniczą kwestią dla Musikhaus Thomann jest fakt, że ochrona Państwa danych osobowych ma dla nas największe znaczenie. To Państwo decydują o tym, czy chcą Państwo przekazać nam te dane, na przykład w ramach rejestracji, ankiety itp. Podanie przez Państwa tych danych jest istotne, przy składaniu zapytania, jednak są one podawane dobrowolnie. Wyjątek stanowią sytuacje, w których wcześniejsze uzyskanie zgody nie jest możliwe z rzeczywistych powodów, a przetwarzanie danych jest dozwolone przez przepisy prawa.

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

Jeśli uzyskamy zgodę danej osoby na operacje przetwarzania danych osobowych, podstawę prawną dla przetwarzania danych osobowych stanowi art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.

W przypadku przetwarzania danych osobowych niezbędnych do realizacji umowy, której stroną jest dana osoba, podstawę prawną stanowi art. 6 ust. 1 lit. b) RODO. Dotyczy to także operacji przetwarzania danych osobowych, które są niezbędne do realizacji działań przed zawarciem umowy.

Jeśli przetwarzanie danych osobowych jest wymagane do spełnienia zobowiązań prawnych, którym podlega Musikhaus Thomann, podstawę prawną stanowi art. 6 ust. 1 lit. c) RODO.

W przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne w celu realizacji żywotnych interesów osoby, której to dotyczy lub innej osoby fizycznej, podstawę prawną stanowi art. 6 ust. 1 lit. d) RODO.

Jeśli przetwarzanie danych jest wymagane do zachowania uzasadnionych interesów naszego przedsiębiorstwa lub strony trzeciej, a interesy, podstawowe prawa i podstawowe swobody osoby zainteresowanej nie przeważają interesów wspomnianych na początku, podstawę prawną stanowi art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Usuwanie danych i okres przechowywania

Dane osobowe osoby zainteresowanej są usuwane lub blokowane, gdy tylko cel ich przechowywania zostanie osiągnięty. Przechowywanie wykraczające poza ten zakres jest możliwe, jeśli jest to przewidziane przez ustawodawstwo europejskie lub krajowe w unijnych rozporządzeniach, ustawach lub innych przepisach, którym podlega osoba odpowiedzialna. Dane są blokowane lub usuwane również wtedy, gdy upłynie termin przechowywania określony przez wymienione wcześniej normy, chyba że konieczność dalszego przechowywania danych związana jest z zawarciem lub wypełnieniem umowy.

Wymiana danych/ stosunki umowne z partnerami/ stronami trzecimi

Dodatkowo oprócz opisanych powyżej sposobów wykorzystania, Musikhaus Thomann przekazuje Państwa dane osobowe stronom trzecim, które uczestniczą w realizacji Państwa zamówienia lub zleceń. Na przykład, jeśli wysyłamy do Państwa towar zamówiony przez naszą stronę internetową, przekazujemy informacje o Państwa zamówieniu przedsiębiorstwom partnerskim i zleceniobiorcom Musikhaus Thomann, które opracowują Państwa zlecenie i realizują dostawę. Dane są przekazywane tylko wówczas, gdy są potrzebne do realizacji zlecenia, dostawy lub opracowania zapytania. Dane osobowe są również przekazywane stronom trzecim, jeśli jesteśmy do tego zobowiązani prawnie.

Dane, które są automatycznie pobierane na naszej stronie internetowej/ dane dotyczące korzystania

Zachęcamy każdego do bezpłatnego odwiedzania i korzystania z naszej strony internetowej oraz przeglądania oferowanych tam produktów. Kiedy odwiedzają Państwo naszą stronę, protokołujemy następujące ogólne dane dotyczące korzystania, aby ocenić, które części naszej strony internetowej Państwo odwiedzają i jak długo tam pozostają:

  1. Informacje dotyczące typu przeglądarki oraz wykorzystywanej wersji
  2. System operacyjny użytkownika
  3. Adres IP użytkownika
  4. Data i godzina dostępu
  5. Strony internetowe, z których system użytkownika trafił na naszą stronę internetową
  6. Usługi i funkcje wykorzystywane na naszych stronach internetowych

Te dane są zestawiane z danymi dotyczącymi korzystania od wszystkich osób odwiedzających naszą stronę internetową w celu dokonania pomiarów liczby odwiedzających, średniego czasu pozostawania na naszej stronie internetowej, otwieranych stron itp. Te gromadzone przez nas dane są zestawiane i wykorzystywane wyłącznie do celów wewnętrznych.

Podstawę prawną dla tymczasowego zapisywania danych oraz plików dziennika jest art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Wykorzystujemy zgromadzone dane do oceniania naszych produktów i usług, łącznie z nowościami, które udostępniamy przez naszą stronę internetową, oraz do mierzenia korzystania z naszej strony internetowej i poprawiania jej treści.

Tymczasowe zapisywanie adresu IP przez system jest niezbędne do tego, by możliwe było wyświetlenie strony internetowej na komputerze użytkownika. W tym celu adres IP użytkownika musi zostać zapisany na czas trwania sesji.

Pliki dziennika są zapisywane w celu zapewnienia poprawy funkcjonalności strony internetowej. Poza tym dane służą nam do optymalizacji strony internetowej oraz zapewnienia bezpieczeństwa naszych systemów technologii informacyjnej. Te cele stanowią również nasze uprawnione interesy do przetwarzania danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Dane są kasowane, gdy tylko nie są już potrzebne do osiągnięcia celów, dla których zostały pobrane. W przypadku zapisywania danych w plikach dziennika następuje to najpóźniej po siedmiu dniach. Możliwe jest zapisywanie danych wykraczające poza ten okres. W tym przypadku adresy IP użytkowników są usuwane lub szyfrowane w taki sposób, by przyporządkowanie ich do klienta nie było już możliwe.

Pobieranie danych jest niezbędnie konieczne do przygotowania strony internetowej, a zapisywanie danych w plikach dziennika – do jej obsługi. W związku z tym użytkownik nie ma możliwości wyrażenia sprzeciwu.

Ogłoszenia reklamowe osób trzecich lub linki do innych stron internetowych, wyświetlane na naszej stronie, również zbierają dane użytkownika w przypadku ich kliknięcia lub podążania za ich instrukcjami w inny sposób. Nie mamy żadnej kontroli nad danymi pobieranymi dobrowolnie lub przymusowo przez ogłoszenia lub strony internetowe stron trzecich. Jeśli mają Państwo zastrzeżenia wobec pobierania i wykorzystywania Państwa danych, zalecamy zapoznać się z polityką prywatności („Privacy Policies”) reklamowanych stron internetowych.

Cookies

Tak jak wiele innych stron internetowych prowadzonych w ramach działalności gospodarczej, również Musikhaus Thomann wykorzystuje technologię zwaną „cookies” do zbierania danych odnoszących się do tego, w jaki sposób korzystają Państwo ze strony internetowej, w celu zapewnienia, że Państwa wizyta przebiegnie bez zakłóceń.

Pliki cookies to poliki tekstowe zapisywane w przeglądarce internetowej lub przez przeglądarkę internetową w systemie komputerowym użytkownika. Kiedy użytkownik otwiera stronę internetową, plik cookie może zostać zapisany w systemie operacyjnym użytkownika. Plik cookie zawiera charakterystyczną sekwencję znaków, umożliwiającą jednoznaczną identyfikację przeglądarki w przypadku ponownego wejścia na stronę internetową.

Nasze pliki cookies nie ujawniają ani nie zawierają żadnych danych osobowych. Pliki cookies nie mogą odczytywać żadnych informacji z Państwa komputera, ani współdziałać z innymi plikami cookies na Państwa dysku twardym. Pliki cookies umożliwiają nam jednak ponowne rozpoznanie Państwa w przypadku późniejszej wizyty na naszej stronie internetowej.

Następujące dane są zapisywane w plikach cookies:

  1. Ustawienia języka
  2. Ew. ustawienia głośności
  3. Artykuły w koszyku
  4. Wyświetlana nazwa do opinii klientów

Po otwarciu naszej strony internetowej użytkownik zostanie poinformowany o wykorzystywaniu plików cookies oraz skierowany do niniejszego oświadczenia o ochronie danych osobowych.

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych przy zastosowaniu plików cookies niezbędnych pod względem technicznym oraz przeznaczonych do analizy jest art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Celem zastosowania plików cookies niezbędnych pod względem technicznym jest ułatwienie użytkownikowi korzystania ze strony internetowej. Bez zastosowania plików cookies nie możemy zaoferować niektórych funkcji naszej strony internetowej. Te funkcje wymagają, by przeglądarka była ponownie rozpoznawana także po zmianie strony.

Potrzebujemy plików cookies do następujących zastosowań:

  1. koszyk
  2. przechowalnia
  3. ustawienia języka i waluta
  4. zalogowanie lub wylogowanie

Dane użytkownika pobierane przez pliki cookies niezbędne pod względem technicznym nie są wykorzystywane do sporządzania profilów użytkowników.

Analityczne pliki cookies są wykorzystywane w celu poprawy jakości naszej strony internetowej i jej treści. Dzięki analitycznym plikom cookies dowiadujemy się, w jaki sposób wykorzystywana jest strona internetowa i możemy wciąż optymalizować naszą ofertę.

Te cele stanowią również nasze uprawnione interesy do przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Jeśli nie życzą sobie Państwo, by przeglądarka akceptowała pliki cookies, można dezaktywować lub ograniczyć tę możliwość w ustawieniach przeglądarki. Zapisane pliki cookies można w każdej chwili usunąć. Może to także następować automatycznie. Wyłączenie funkcji cookie może jednak sprawić, że strona internetowa nie będzie funkcjonowała prawidłowo. Możliwe, że nie będą Państwo mogli korzystać ze wszystkich możliwości oraz informacji zawartych na tej stronie internetowej.

Rejestracja

Na naszej stronie internetowej oferujemy użytkownikom możliwość zarejestrowania się z podaniem danych osobowych. Dane wprowadzane są przez maskę wprowadzania i przekazywane do nas, a następnie zapisywane. Te dane nie są przekazywane stronom trzecim. Następujące dane są pobierane w ramach procesu rejestracji:

  1. Imię i nazwisko
  2. Adres
  3. Adres e-mail
  4. Firma/ instytucja/ zespół (opcjonalnie)
  5. Numer telefonu (opcjonalnie)
  6. Numer telefonu komórkowego (opcjonalnie)

W ramach procesu rejestracji wymagane jest wyrażenie zgody przez użytkownika na przetwarzanie tych danych.

Podstawę prawną dla przetwarzania danych w przypadku uzyskania zgody od użytkownika stanowi art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.

Jeśli rejestracja służy do realizacji umowy, której stroną jest użytkownik, lub do wykonania działań przed zawarciem umowy, dodatkową podstawę prawną dla przetwarzania danych stanowi art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

Rejestracja użytkownika jest niezbędna do przygotowania określonych treści i usług na naszej stronie internetowej.

Rejestracja użytkownika jest niezbędna do realizacji umowy z użytkownikiem lub wykonania działań przed zawarciem umowy.

Dane są kasowane, gdy tylko nie są już potrzebne do osiągnięcia celów, dla których zostały pobrane.

Dotyczy to danych zebranych podczas procesu rejestracji, jeśli rejestracja na naszej stronie internetowej zostanie anulowana lub zmieniona.

W przypadku danych pobranych podczas procesu rejestracji w celu realizacji umowy lub wykonania działań przed zawarciem umowy ma to miejsce, gdy dane nie są już wymagane do realizacji umowy. Również po zawarciu umowy może zajść konieczność zapisania danych osobowych partnera umowy w celu wypełnienia zobowiązań umownych lub ustawowych.

Jako użytkownik mają Państwo jednak prawo do anulowania rejestracji. W każdej chwili mogą Państwo dokonać zmian w zapisanych na Państwa temat danych poprzez dział wsparcia klienta lub centrum klienta.

Jeśli dane są wymagane do realizacji umowy lub wykonania działań przed zawarciem umowy, wcześniejsze usunięcie danych jest możliwe tylko wówczas, gdy nie stoją temu na przeszkodzie zobowiązania umowne lub ustawowe.

Formularz kontaktowy i kontakt przez e-mail

Na naszej stronie internetowej istnieje możliwość wyrażenia opinii zwrotnej, skorzystania z usługi wsparcia na żywo, a także pozostawienia wskazówki/komentarza na temat zamówienia. Jeśli użytkownik skorzysta z tej możliwości, wprowadzone przez maskę wprowadzania dane zostaną przekazane do nas i zapisane. Te dane są następujące:

  1. „Opinia zwrotna”: Państwa wiadomość (jeśli zawiera dobrowolne informacje z danymi osobowymi), adres e-mail (opcjonalnie)
  2. Wsparcie na żywo oraz wskazówki/komentarze do zamówienia: tylko takie dane, które są niezbędne do indywidualnego zapytania o wsparcie lub które udostępnią Państwo dobrowolnie w swojej wskazówce/komentarzu

Alternatywnie możliwe jest nawiązanie kontaktu przez adresy e-mail, udostępnione na naszej stronie internetowej. W tym przypadku zapisywane są dane osobowe użytkownika przesłane w wiadomości e-mail.

Dane nie są przekazywane osobom trzecim. Te dane są wykorzystywane włącznie do przetwarzania konwersacji.

Podstawę prawną dla przetwarzania danych przekazanych w ramach przesłania wiadomości e-mail stanowi art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Jeśli kontakt przez e-mail ma na celu zawarcie umowy, dodatkową podstawę prawną dla przetwarzania danych stanowi art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

Przetwarzanie danych osobowych z maski wprowadzania służy nam wyłącznie do przetwarzania nawiązanego kontaktu. W przypadku nawiązania kontaktu przez e-mail, stanowi to również wymagany uprawniony interes do przetwarzania danych.

Inne dane osobowe przetwarzane podczas procesu wysyłania mają na celu zapobieganie nadużyciom formularza kontaktowego oraz zapewnienie bezpieczeństwa naszych systemów technologii informacyjnej.

Dane są kasowane, gdy tylko nie są już potrzebne do osiągnięcia celów, dla których zostały pobrane. W przypadku danych osobowych z maski wprowadzania w formularzu kontaktowym oraz tych przesłanych przez e-mail ma to miejsce, gdy dana konwersacja z użytkownikiem zostanie zakończona. Konwersacja jest uważana za zakończoną wtedy, gdy na podstawie okoliczności można stwierdzić, że dany stan faktyczny został ostatecznie wyjaśniony.

Zastosowanie usług do celów marketingowych i analitycznych

Google Analytics

Na swoich stronach internetowych Musikhaus Thomann korzysta z Google Analytics, usługi analizowania usług internetowych, oferowanej przez Google Inc. („Google”). Google Analytics wykorzystuje tzw. „Cookies”, pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa komputerze i umożliwiają analizę korzystania przez Państwa ze strony internetowej. Uzyskane przez plik cookie informacje dotyczące sposobu korzystania przez Państwa z tej strony internetowej są zwykle przekazywane na serwer Google w USA i tam zapisywane. W przypadku aktywowania anonimizacji IP na tej stronie internetowej, w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach, które są stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym, Państwa adres IP zostanie jednak najpierw skrócony przez Google. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przekazywany na serwer Google w USA i tam skracany. Na zlecenie Musikhaus Thomann firma Google wykorzystuje te informacje do analizy Państwa sposobu korzystania ze strony internetowej, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej oraz realizacji dalszych usług związanych z wykorzystaniem strony internetowej i internetu na rzecz Musikhaus Thomann jako właściciela strony internetowej. Adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach usługi Google Analytics nie jest zestawiany przez Google z innymi danymi. Można zapobiec zapisywaniu plików cookies przez odpowiednie ustawienia w oprogramowaniu przeglądarki. Zwracamy jednak uwagę, że w takim przypadku nie będą Państwo mogli w pełni korzystać ze wszystkich funkcji tej strony internetowej. Ponadto mogą Państwo zapobiec pobieraniu i przekazywaniu danych uzyskanych na stronie www.thomann.de przez plik cookie i odnoszących się do Państwa sposobu korzystania ze strony internetowej (łącznie z adresem IP) do Google, a także przetwarzaniu tych danych przez Google, jeśli pobiorą Państwo i zainstalują wtyczkę do przeglądarki, dostępną pod następującym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/eula.html?hl=de.

Alternatywnie dla instalacji wtyczki do przeglądarki, aby zapobiec pobieraniu danych przez Google Analytics, w szczególności w przypadku przeglądarek w urządzeniach mobilnych, należy kliknąć następujący link:

Dezaktywuj Google Analytics

Wówczas na Państwa urządzeniu zainstalowany zostanie tzw. plik opt-out cookie, zapobiegający pobieraniu Państwa danych przez Google Analytics podczas przyszłych wizyt na tej stronie internetowej.

Należy przy tym pamiętać, że jeśli wprowadzą Państwo takie ustawienia przeglądarki, w wyniku których pliki cookies będą usuwane, skutkiem może być także usunięcie pliku opt-out cookie od Google Analytics i ewentualnie konieczne może być jego ponowne aktywowanie.

Więcej informacji dotyczących sposobu funkcjonowania Google Analytics oraz odnoszące się do tej usługi warunki korzystania i postanowienia dotyczące ochrony danych osobowych są dostępne na stronie http://www.google.com/analytics/terms/de.html lub http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/. Ponadto chcemy zwrócić uwagę, że na naszej stronie internetowej wykorzystywana jest usługa Google Analytics z rozszerzeniem anonymizeIP, dlatego adresy IP są przetwarzane dalej wyłącznie po skróceniu, aby wykluczyć możliwość odniesienia ich to konkretnych osób.

Włączenie i wykorzystanie odnośników do mediów społecznościowych (Facebook, Google+ itp.)

Na naszych stronach internetowych, w szczególności przy ofertach produktów, umieszczone są odnośniki do zewnętrznych mediów społecznościowych, takich jak Facebook, Google+, YouTube i Twitter. Odpowiedzialność za usługi internetowe tych mediów społecznościowych ponoszą wyłącznie ich operatorzy. Więcej informacji dotyczących poszczególnych serwisów społecznościowych można znaleźć na poniższej liście.

Poprzez nasze odnośniki do serwisów społecznościowych żadne Państwa dane nie są przekazywane tym serwisom. Są to zwykłe hiperłącza, przez które zwykle nie następuje przesyłanie danych. Po kliknięciu na odnośnik zostaną Państwo przekierowani bezpośrednio na nasz profil w danym serwisie społecznościowym. Przesyłanie danych następuje przy tym tylko wtedy, gdy są Państwo zalogowani na swoim koncie użytkownika w serwisie społecznościowym. Mogą Państwo wówczas linkować lub udostępniać treści z naszej strony internetowej bezpośrednio przez serwis społecznościowy, a w przypadku YouTube również oglądać filmy z naszego kanału na YouTube. Dany serwis społecznościowy może wówczas uzyskać informację o tym, jakie treści przeglądali Państwo na naszych stronach internetowych.

Odpowiedzialność za umieszczone przez Musikhaus Thomann odnośniki do mediów społecznościowych ponoszą wyłącznie:

  • jeśli chodzi o Facebook i jego stronę internetową Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA;
  • jeśli chodzi o Instagram i jego stronę internetową Instagram, LLC, 1601 Willow Rd. Menlo Park, CA 94025, USA;
  • jeśli chodzi o Pinterest i jego stronę internetową Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA;
  • jeśli chodzi o Google+ i jego stronę internetową Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;
  • jeśli chodzi o YouTube i jego stronę internetową YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., St. Bruno, CA 94066, USA;
  • jeśli chodzi o Twitter i jego stronę internetową Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA;

Więcej informacji na temat celu i zakresu pobierania danych, a także dalszego przetwarzania i wykorzystywania Państwa danych przez poszczególne serwisy społecznościowe, można znaleźć w postanowieniach dotyczących ochrony danych osobowych poszczególnych serwisów. Są one dostępne w Internecie:

Pod podanymi linkami znajdą Państwo między innymi także informacje dotyczące możliwości dokonania ustawień w celu ochrony Państwa prywatności, a także dalszych praw, w odniesieniu do przetwarzania Państwa danych przez poszczególne media społecznościowe.

Facebook Remarketing

Na naszych stronach internetowych korzystamy z „Vanilla Custom Audiences Pixel”, usługi oferowanej przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook”). Dzięki tej usłudze możemy zwracać się do naszych klientów bezpośrednio przez serwis społecznościowy Facebook w taki sposób, że dla osób odwiedzających nasze strony internetowe prezentowane są tzw. Facebook Ads (ogłoszenia), kiedy korzystają Państwo z serwisu społecznościowego Facebook.

W tym celu zastosowaliśmy na naszych stronach internetowych tzw. piksele remarketingowe firmy Facebook. Są to specjalne kody, które na podstawie ID przeglądarki – indywidualnego znaku rozpoznawczego Państwa przeglądarki – są w stanie zidentyfikować typ przeglądarki i rozpoznać, że odwiedzili Państwo nasze strony internetowe, oraz zarejestrować, jakie produkty Państwo na nich oglądali. Podczas przeglądania naszych stron internetowych za pośrednictwem tej funkcji nawiązane zostaje bezpośrednie połączenie z serwerami portalu Facebook. Facebook jest w stanie zidentyfikować Państwa na podstawie ID przeglądarki, ponieważ jest ono powiązane z innymi danymi zapisanymi na Państwa koncie na portalu Facebooku. Dzięki temu na Facebooku wyświetlane są – w aktualnościach lub w innym miejscu profilu – zindywidualizowane, dopasowane do Państwa potrzeb reklamy naszych produktów.

Sami nie jesteśmy w stanie zidentyfikować Państwa za pomocą funkcji Facebook Pixel, ponieważ z użyciem funkcji pikseli remarketingowych portalu Facebook nie są u nas zapisywane żadne dane osobowe za wyjątkiem numeru identyfikacyjnego Państwa przeglądarki.
Dokładne informacje na temat funkcji Custom Audiences Facebooka, szczegóły dotyczące przetwarzania danych z użyciem tej usługi i postanowienia dotyczące ochrony danych osobowych na portalu Facebook można znaleźć na stronie https://www.facebook.com/about/privacy/.

Mogą Państwo dezaktywować funkcję remarketingu portalu Facebook, klikając ten link.

Wszystkie usługi stosowane są w celach reklamowych i marketingowych, aby zwiększyć atrakcyjność oferty Musikhaus Thomann. Jak już wcześniej podkreślono przy poszczególnych usługach, poważnie traktujemy Państwa prawo do ochrony danych osobowych, zapewniając Państwu możliwość sprzeciwu wobec korzystania z wszelkich usług oraz informując Państwa z góry o tych wskazówkach dotyczących ochrony danych. Podstawę prawną na wyżej wymienionych procedur przetwarzania danych stanowi art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Informacje zawarte w tych wskazówkach dotyczących ochrony danych osobowych oraz zapewnione Państwu prawo do sprzeciwu stanowią wystarczające zabezpieczenie Państwa prawa do ochrony danych osobowych.

Bezpieczeństwo

Musikhaus Thomann podejmuje środki zaradcze mające na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Państwa danych. Państwa dane są skrupulatnie zabezpieczone przed utratą, zniszczeniem, fałszowaniem, manipulacją i nieupoważnionym dostępem lub nieuprawnionym ujawnieniem i przekazywaniem.

Musikhaus Thomann chroni pobierane od klientów dane zapisując je na serwerze zabezpieczonym przez hasło oraz tzw. „firewall”, technologię szyfrowania chroniącą przed nieupoważnionym dostępem.

Musikhaus Thomann dokłada wszelkich starań korzystając z dzisiejszych możliwości technicznych, by zapewnić Państwu bezpieczne otoczenie do zawarcia umowy, nie możemy jednak zagwarantować absolutnego bezpieczeństwa Państwa danych.

Wzywamy do podjęcia wszelkich możliwych środków zaradczych mających na celu ochronę Państwa danych osobowych w Internecie. Jako minimum zalecamy, by regularnie zmieniać hasła, wybierać kombinację złożoną z liter i cyfr, a także zadbać o to, aby podczas surfowania w Internecie korzystać z bezpiecznej przeglądarki.

Ogłoszenia drobne

Na naszych stronach internetowych istnieje możliwość bezpłatnego zamieszczania ogłoszeń drobnych. W tym celu w ramach formularza rejestracyjnego pobieramy Państwa nazwisko, adres i adres e-mail. Te dane są następnie zapisywane w naszym systemie i wykorzystywane do wygenerowania ogłoszenia drobnego. W ogłoszeniu drobnym publikowane jest Państwa nazwisko lub pseudonim, a także kraj, miejscowość i kod pocztowy oraz adres e-mail. Częścią publikowanego ogłoszenia drobnego są także informacje dotyczące opisu wyposażenia, załadowane przez Państwa zdjęcia oraz Państwa numer telefonu (opcjonalnie).

Podstawę prawną dla przetwarzania danych stanowi art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.

Następuje to w celu nawiązania kontaktu przez interesantów jak i zapobiegania oszustwom. Ponadto zestawiamy dane podane przez Państwa w celu zamieszczenia ogłoszenia drobnego z naszą bazą danych klientów. Następuje to w celu skorygowania ewentualnych nieprawidłowych danych klienta oraz przyporządkowania ogłoszeń drobnych do konta klienta, jeśli są już Państwo klientem Musikhaus Thomann. Dzięki temu mają Państwo możliwość wygodnego zarządzania swoimi ogłoszeniami drobnymi przez normalny dostęp do Centrum Klienta.

Dane są kasowane, gdy tylko nie są już potrzebne do osiągnięcia celów, dla których zostały pobrane. Dotyczy to danych zebranych podczas procesu rejestracji, jeśli rejestracja na naszej stronie internetowej zostanie anulowana lub zmieniona.

Jako użytkownik mają Państwo jednak prawo do anulowania rejestracji. W każdej chwili mogą Państwo dokonać zmian w zapisanych na Państwa temat danych poprzez dział wsparcia klienta. Aby usunąć konto klienta, należy złożyć u nas wniosek. W tym celu należy skontaktować się z naszym działem wsparcia klienta (np. korzystając z danych kontaktowych indywidualnej osoby kontaktowej, wyświetlanych po lewej stronie na koncie klienta). W pojedynczych przypadkach Państwa dane osobowe są przed usunięciem jedynie blokowane, jeśli na przeszkodzie ich usunięciu stoją ustawowe obowiązki przechowywania lub nakazy administracyjne.

Prawa osób zainteresowanych

Jeśli przetwarzane są Państwa dane osobowe, są Państwo osobą zainteresowaną w rozumieniu RODO i przysługują Państwu następujące prawa wobec osoby odpowiedzialnej:

1. Prawo do informacji, poprawiania, ograniczenia i usunięcia

W każdej chwili przysługuje Państwu prawo do uzyskania bezpłatnej informacji w odniesieniu do danych zapisanych na Państwa temat przez Musikhaus Thomann, ich pochodzenia i odbiorców, a także celu przetwarzania danych przez strony internetowe firmy Thomann. Ponadto mają Państwo prawo do poprawiania, usuwania i ograniczenia przetwarzania Państwa danych osobowych, o ile istnieją ku temu warunki prawne.

Szczegóły można zaczerpnąć z odnośnych przepisów prawnych, art. 15 do 19 RODO.

2. Prawo do przenoszenia danych

Mają Państwo prawo do otrzymania odnoszących się do Państwa danych osobowych, które udostępnili Państwo firmie Musikhaus Thomann jako osobie odpowiedzialnej, w powszechnie używanym, ustrukturyzowanym oraz nadającym się do odczytu maszynowego formacie. Musikhaus Thomann może wypełnić to prawo np. udostępniając eksport Państwa danych klienta w formacie csv.

3. Prawo do informacji

Jeśli skorzystali Państwo z prawa do poprawiania, usuwania lub ograniczenia przetwarzania danych wobec osoby odpowiedzialnej, jest ona zobowiązana do poinformowania wszystkich odbiorców, którym dane te zostały ujawnione, o tym poprawieniu, usunięciu lub ograniczeniu przetwarzania danych, chyba że okaże się to niemożliwe lub związane z nieproporcjonalnie dużym nakładem.

Przysługuje Państwu prawo, wobec osoby odpowiedzialnej, do uzyskania informacji o tych odbiorcach.

4. Prawo do sprzeciwu

Mają Państwo prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw – z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Państwa danych osobowych opartego na art. 6 ust. 1 lit. e) lub f), w tym profilowania na podstawie tych przepisów.

Osobie odpowiedzialnej nie wolno już przetwarzać tych danych osobowych, chyba że wykaże ona istnienie ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Państwa interesów, praw i wolności, lub podstaw do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

Jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, mają Państwo prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania dotyczących Państwa danych osobowych na potrzeby takiego marketingu, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.

Jeśli wniosą Państwo sprzeciw wobec przetwarzania do celów marketingu bezpośredniego, danych osobowych nie wolno już przetwarzać do takich celów.

W związku z korzystaniem z usług społeczeństwa informacyjnego i bez uszczerbku dla dyrektywy 2002/58/WE mogą Państwo wykonać prawo do sprzeciwu za pośrednictwem zautomatyzowanych środków wykorzystujących specyfikacje techniczne.

5. Możliwość odwołania deklaracji zgody na przetwarzanie danych osobowych

W każdej chwili mogą Państwo odwołać udzielone wobec Musikhaus Thomann zgody ze skutkiem na przyszłość, korzystając z podanych danych kontaktowych.

6. Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego

Bez uszczerbku dla innych administracyjnych lub sądowych środków ochrony prawnej mają Państwo prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, w szczególności w państwie członkowskim swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia, jeżeli sądzą Państw, że przetwarzanie odnoszących się do Państwa danych osobowych narusza niniejsze rozporządzenie.

Organ nadzorczy, do którego wniesiono skargę, informuje skarżącego o postępach i efektach rozpatrywania skargi, w tym o możliwości skorzystania z sądowego środka ochrony prawnej na mocy art. 78.

Osoba odpowiedzialna, osoba kontaktowa w przypadku pytań lub skorzystania z praw, kontakt

Osobą odpowiedzialną w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych za przetwarzanie danych osobowych na stronach internetowych Musikhaus Thomann jest:

Thomann GmbH, Hans-Thomann-Straße 1, 96138 Burgebrach, Niemcy

W razie pytań, komentarzy, skarg oraz w celu skorzystania z przysługujących Państwu praw, osób zainteresowanych w związku z niniejszymi wskazówkami dotyczącymi ochrony danych osobowych oraz przetwarzaniem Państwa danych osobowych przez strony internetowe Musikhaus Thomann można zwracać się bezpośrednio do pełnomocnika do spraw ochrony danych osobowych w Musikhaus Thomann przez e-mail (privacy@thomann.de). Chętnie zajmie się on Państwa sprawami związanymi z ochroną danych osobowych.

Aktualizacja wytycznych w sprawie ochrony danych osobowych

Musikhaus Thomann może od czasu do czasu aktualizować niniejsze wytyczne w sprawie ochrony danych osobowych. Takie zmiany będą wyświetlane na stronie internetowej. W przypadku uwag lub pytań dotyczących niniejszych wytycznych w sprawie ochrony danych osobowych lub innych wytycznych na tej stronie internetowej, prosimy o kontaktowanie się z nami na piśmie.

LD Systems Mix 6 A G3 Neutrik NA2-IO-DLINE Harley Benton Talk Box Polyend & Dreadbox Medusa Avid Pro Tools Teacher and Student the t.bone HD 2000 NC Allen & Heath SQ-DANTE-A card Denon DN-300DH Sennheiser SK100 G4 E-Band RockNRoller R12Stealth (All-Terrain) Joyo JW-02 Wireless System Joyo JP-05 Power Bank Supply 5
polecane
LD Systems Mix 6 A G3

Active 2-Way Loudspeaker With integrated 4-channel mixer, Loudspeakers: 6.5" woofer and 1" tweeter, Frequency range: 80 - 20,000 Hz, Internal Class D amplifier, Power: 2x 70 Watts RMS (2x 280 Watts peak), Maximum output level: 122 dB, Dispersion pattern:...

przejdź do produktu
222 €
polecane
Neutrik NA2-IO-DLINE

Neutrik NA2-IO-DLINE, Line I/O to Dante interface, designed for harsh stage conditions, breakout box which allows two, channels of audio to be integrated into a Dante network, converts a Dante stream into analog audio, signals, (!) requires Power over Ethernet...

przejdź do produktu
266 €
(1)
polecane
Harley Benton Talk Box

Effect for Electric Guitar and Keyboard The sound can be shaped by mouth, Gain, tone, output controls, Jack connections (6.3 mm), On-off switch with LED display, True bypass, Dimensions: 136 x 62 x 191 mm, Weight: 1.7 kg, The...

przejdź do produktu
118 €
polecane
Polyend & Dreadbox Medusa

Hybrid Synthesiser Includes Grid and Sequencer 3 Digital wavetable oscillators, 3 Synchronisable analogue oscillators, each with four classic waveforms, Classic 24dB dreadbox analogue filter with 3 different types (2-pole. LP, 4-pole. LP, HP), 5 Independent LFO's, Three different modes:...

przejdź do produktu
990 €
polecane
Avid Pro Tools Teacher and Student

Avid Pro Tools EDU Teacher and Student (Box); Audio MIDI Sequenzer (DAW); single license especially for teachers and students, not suitable for educational institutions!; eligibility guidelines can be found here: avid.com/education/eligibility; latest Pro Tools version delivered as Activation Card; perpetual...

przejdź do produktu
289 €
polecane
the t.bone HD 2000 NC

Noise Canceling Headphones Circumaural, Active Noise Canceling, Connection via Bluetooth (V 4.1), Up to 6 hours of operation with NC, Up to 10 m range, Impedance 32 ohms, Frequency range 20 - 20,000 Hz, 40 mm Driver, Max. SPL:...

przejdź do produktu
58 €
polecane
Allen & Heath SQ-DANTE-A card

Allen & Heath SQ-DANTE-A card, audio interface plug-in card for the SQ digital mixing series, 64×64 channel audio and control, 96kHz or 48kHz operation

przejdź do produktu
698 €
polecane
Denon DN-300DH

Denon DN-300DH, MW/UKW/DAB and digital tuner, 40 Station presets for each band, balanced XLR- and unbalanced RCA outputs, compact 1HE design

przejdź do produktu
198 €
polecane
Sennheiser SK100 G4 E-Band

Sennheiser SK100 G4 E-Band, pocket transmitter for EW100 systems, with charging contacts, E-Band frequency range 823 - 865 MHz, powered via 2x AA batteries or battery pack, 10 mW transmitted power

przejdź do produktu
299 €
polecane
RockNRoller R12Stealth (All-Terrain)

RockNRoller R12Stealth (All-Terrain), All Black Multi Cart, length 86cm - 132cm, Width (frame bed): 35cm, width (rear wheels): 50cm, height (folded): 31cm, height (unfolded): 106cm, stored front wheels: 8"x2" R-Trac, rear wheels: 10"x3" R-Trac, weight: 15kg, load capacity: 227kg

przejdź do produktu
237 €
polecane
Joyo JW-02 Wireless System

Digital Wireless Instrument System Transmission frequency: 5.8 GHz, 4 Channel transmitter & receiver, Built-in 3.7V / 500mAh lithium battery, Car anti-jamming, Battery status LED indicator, Frequency response: 20 Hz - 20 KHz, Delay: <7 ms, Sample rate: 24-Bit /...

przejdź do produktu
98 €
(1)
polecane
Joyo JP-05 Power Bank Supply 5

Powerbank for Effect Pedals Built-in 7.4V / 4400mAh lithium battery, Charging time: 2.5 h, Battery level indicator, 4 x DC 9V 100mA outputs, 3 x DC 9V 500mA outputs, 1 x DC 9V / 12V / 18V adjustable output...

przejdź do produktu
68 €
Zgłoś błąd Zauważyles błąd i chciałbys nas o tym powiadomić?

Dziękujemy za Twoją wiadomość, zostanie ona przetworzona najszybciej jak to możliwe.

Proszę napisać wiadomość Proszę wpisać adres eMail.