Ostin tämän halpis-seiskan aivan puhtaasti rakentelumielellä ja osittain myös heräteostoksena. Olen 34 vuotias studiomusiikko, mutta 20 vuoden soittokokemukset kattavat myös keikkailua ja levyjen tekoa. Tämän kitaran ostin kotistudiokäyttöön ja nimenomaan projektiksi.
Harley Benton tuotemerkistä ja soittimista minulla sekä hyviä että vähemmän hyviä kokemuksia ja tämä kyseinen kokemus heilahtaa komeasti hyvälle puolelle. Soitin oli suureksi yllätykseksi säädetty tehtaalla hyvin. Intonaatiota piti vähän säätää, mutta kaula ja kielten korkeus olivat suoraan kohdallaan - hyvin usein varsinkin kielet ovat tässä hintaluokassa todella korkealla.
Työnjälki on erittäin siistiä, ei repsottavia nauhanpäitä ja nauhat muutenkin on hyvin hiottu. Talla vaikuttaa viikon soittelujen jälkeen siistiltä ja jämäkältä.
Mikrofonit on ilmoitettu hi-gain mikeiksi ja kyllä noista hönkää lähtee, mutta ovat erittäin bassovoittoiset eivätkä mitenkään erityisen erottelevat. Näiden tilalle olen hankkinut Seymour Duncanin Nazgul ja Sentient parivaljakon (nyt vaan kuumeisesti odotellaan posteljoonia). Elektroniikka puoli on muuten ihan ok, ei rutinoita potikoissa tai kytkimessä ja juotokset on tehty siististi.
Virityskoneisto menee todennäköisesti vaihtoon seuraavana, pitää vireen ihan ok, mutta en minä ihan täysin luota noihin. Välitykset tuntuvat olevan vähän turhan rajut, joten viritys vaatii hellää otetta.
Kaiken kaikkiaan kyllä tässä kitarassa hinta ja laatu kohtaavat vähintään erinomaisesti. Silloin kun soittoharrastusta itse aloitin tähän rahaan ei ikinä olisi saanut näinkin kelpoa kitaraa, saati seitsemänkielistä sellaista.
Kenelle suosittelen; alkavalle harrastajalle ilman varauksia ja jos tykkää soittimia tuunailla niin kyllä tämä kokeneemmallekin kaverille sopii kun mikit vaihtaa.