Am achizitionat acest procesor aproximativ cu un an in urma si l-am folosit constant de atunci, intr-o formatie electro-acustica. Am fost sceptic in prima faza, legat de produs, deoarece nu cunosteam pe nimeni care sa-l fi folosit inaintea mea, dar dupa circa doua saptamani de folosire, mi-am dat seama ca acest procesor nu poate sa lipseasca din arsenalul nici unui percutionist. Pentru cei care vor sa-l cumpere in viitor, am cateva sfaturi:
1. Nu va speriati in prima faza! Trebuie sa experimentati setarile, acestea sunt numeroase, datorita faptul ca sunetul procesat si sunetul real poate fi combinat si / sau folosit total separat ambele! Eu folosesc combinatia acestora, in proportie de 70 % sunet natural si 30 % sunet procesat, deoarece asa suna cel mai bine in formatia noastra!
2. Folositi pe cat se poate, boxe de calitate, deoarece sunetele procesate vor fi mai slabe daca boxele nu sunt bune. Eu folosesc boxe Yamaha DSR112, cu un mixer digital si suna extraordinar in acestea, dar si in acest caz necesita ceva munca!
3. Cele 2 pedale sunt cam incomode pentru mine si nici nu le folosesc decat pentru alegerea sunetului de baza, dar acestea sunt rezistente! O sa achizitionez pedala externa!
4. Puteti sa-l folositi la numeroase instrumente, care au cutie de rezonanta, eu am incercat cu chitara acustica, chiatara clasica, cobza etc. La toate functioneaza perfect, dar precum v-am zis la primul punct si in acest caz trebuie sa experimentati inainte, ca sa obtineti cel mai bun sunet posibil!
Ca urmare, precum puteti observa, eu sunt foarte multumit de acest produs si recomand tuturor, deoarece pe langa faptul ca obtineti un sunet impecabil la Cajon, puteti sa-l folositi si la alte instrumente neamplificate foarte simplu!