Riccardo Piccolo – Hotline Italië

Riccardo Piccolo – Hotline Italië

6 jaar werkzaam bij Thomann en altijd klaar om de klanten van Bella Italia te helpen! We spraken met Riccardo over het leven in Duitsland, het ontsnappen uit Italië, muziek en, natuurlijk, hoe het is om bij Thomann te werken! Geniet van het interview en het prachtige (originele) nummer dat in de video is uitgevoerd – dames en heren, Mr. Riccardo Piccolo!

Favoriete Album"Are You Experienced" - Jimi Hendrix
Favoriet Nummer"Grace" - Jeff Buckley
GeboorteplaatsRome

 

Hi Riccardo!

Hoi, ik ben Riccardo van de Italiaanse Hotline – ik werk op de pre-salesafdeling. Ik ben geboren en getogen in Rome, en ik heb acht jaar als surf instructeur doorgebracht op de Canarische Eilanden. Ik woon hier met mijn Duitse vriendin en mijn dochtertje – ze is 7 jaar oud en spreekt Duits veel beter dan ik!

Speel je een instrument?

Ik speel gitaar, bas, drums en … mijn stem! Ik heb een band, een duo genaamd ‘Transfarmers’ – ik speel gitaar met mijn handen, een drumstel met mijn voeten en ik zing – de andere gast speelt de cello. We spelen lokaal en brengen momenteel ons eerste, volledig zelf geproduceerd debuutalbum, Bluestrip uit.

Hoe ben je hier in Treppendorf terecht gekomen?

Op de Canarische eilanden was het moeilijk om instrumenten te kopen – ze waren veel te duur en je had niet zoveel keus met betrekking tot muziekinstrumentenwinkels. De enige manier was om ze rechtstreeks bij Thomann te kopen, en dat is wat ik en mijn band de hele tijd aan het doen waren. Op een dag merkte ik tijdens het browsen dat ze medewerkers zochten, dus heb ik mijn cv gestuurd en … hier ben ik! Het was erg koud, veel sneeuw – veel te veel voor een gast uit de Canarische eilanden, maar toen ik het gebouw binnen stapte, voelde ik me plotseling veel warmer?

Hoe ziet jouw dag eruit?

We zetten alle adressen op, en verwerken de binnenkomende bestellingen en al wat nodig is vanaf het moment dat een klant op “Nu Kopen” klikt tot wanneer het pakket ons magazijn verlaat – dat is mijn taak.

Grappige en rare anekdotes?

Weet je zeker dat je ze wilt horen? We hadden een klant die een songboek voor piano had gekocht met een plaatje van een vleugelpiano op de voorkant en ze dacht dat we haar een echte vleugel voor maar vijftien euro zouden sturen!

Een andere klant was op zoek naar een fagot case – het houtblazersinstrument – en gezien dat het instrument in het Engels, hetzelfde is gespeld als een hondenras, bestelde hij er een. En zodra de koffer aankwam probeerde hij zijn HOND erin te zetten.

We hebben ook veel klanten die fretloze bassen bestellen zonder echt te weten wat fretloos betekent, en zo krijgen we de hele tijd boze telefoontjes, “Ben je vergeten de fretten op mijn bas te zetten of zo?!” – hetzelfde geldt voor drumpakketten voor kinderen: ze bestellen deze vanwege de gunstige prijs en dan klagen ze over de grootte, dat ie te klein is voor een volgroeide man.

Zou je terugkeren naar Italië?

Momenteel niet. Hier wonen is veel beter en als ik zou verhuizen zo het naar een plaats naast de zee zijn. Ik ben uit Italië ontsnapt en ik hoop echt dat het zal herstellen. Hier is het veel beter kwa arbeidscontracten, levenskwaliteit, bureaucratie en alles is simpel en praktisch.

Advies voor mensen die hier een functie willen aanvragen?

Je moet gepassioneerd zijn over muziek, want dat is wat je elke dag over zult praten, horen, eten en ademen. Goede taalvaardigheden, vooral Engels, maar ook vreemde talen en een sterke wil om te werken in een dergelijke omgeving, waarbij de klanttevredenheid verplicht is en een van onze kernwaarden vertegenwoordigt – iets dat je ergens anders niet zo snel vindt. Er is veel communicatie gaande tussen ons en de klanten, informatie, handige tips en het is erg belangrijk om dat zo te houden.

Hartelijk dank aan onze klanten en mijn collega’s Luca, Sara, Paolo, Alessio, Cristian.

Luister naar het volledige interview in de video hieronder

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Kom meer te weten

Laad video

Geef een reactie

ADVERTENTIE